Om Solkærgaard

Solkærgaard

Vi købte gården i efteråret 2016 og har brækket en masse ned og bygget en del  om. Vi er ikke færdige endnu, da der er en del der skal laves endnu. Vi startede med at købe et par køer af malkerace, som så hurtigt blev skiftet ud med et par Angus kødkvæg.  Vores lille gård ligger placeret i en smuk natur, omkranset af kuperet og bakket terræn. På marken overfor ejendommen, har vi en unik på toppen af bakken. Der er ca. 1000 meter til Engskov, som er en del af slotsskovene omkring Gråsten slot.

Gårdbutik. Der var efterspørgsel på vores kød, men vi måtte ikke hente kødet hjem fra slagteren af til kunderne. Der skulle en godkendelse til fra fødevarestyrelsen, samt registreres som gårdbutik. Det valgte vi, da vi gerne ville give kunderne muligheden for at købe dansk kvalitetskød fra langsomtvoksende og græssende kvæg. Vi åbnede vores gårdbutik officielt 7. marts 2020, lige inden Covid 19 lukkede Danmark.

 

Dyrevelfærd er i højsædet. Vi er ikke Ø-mærket, men hverken foder eller græsmarkerne er sprøjtet.

Fritgående og græssende Black Angus kvæg

Fritgående kødkvæg fra en lækker kødkvægsrace som Black Aberdeen Angus. Angus er fra naturens side en alsidig, sunde og robuste dyr, der kan klare sig under ekstreme vejrforhold. Angus koen har nogle fantastiske moderegenskaber og lette kælvninger. De er fra naturens side født polled (hornløse). Kalvene bliver hos koen i mindst 6 - 8 måneder. Herefter er det ved at være tid til at moderen får lidt fred, inden hun skal på barsel.

Vores dyr er meget rolige, imødekommende og håndtamme. De siger bestemt ikke nej til et æble, en gulerod eller et stykke brød. Dyrevelfærd og daglig kontakt er i højsædet hos os. Alle vores hundyr har navne. Tyrene undgår vi at navngive, da det gør det ekstra svært for os at skille os af med dem. Men det kan til tider ske at de alligevel får et navn.  Så kontakt os, hvis I kunne tænke jer at besøge vores dyr.

78929518_587510552076241_8463678281667837952_n
DSC_1295

Græssende Angus kvæg. Deres foder består i sommer halvåret af græs og urter, de finder på marker og engene. I vinter halvåret, ca 4 mdr, kommer de på stald i løsdrift, da det ikke er til at have dem ude pga. lerjordens bonitet. Om vinteren i weekenderne når vejret er til det, lukker vi dem ud på sandfolden, så de kan komme lidt ud og løbe i den friske luft. Deres foder om vinteren består af hø fra vores enge og halm som vi køber ved naboerne. De bliver ikke fedet på korn.

Skovgrisene

Skovgrisene

I april 2020 besluttede vi os for at få en meget lille skovgrise besætning på max 6 grise. Så sortimentet kunne blive bredere, da der var efterspørgsel på svinekød. Vi vidste at vi ikke ville have grise på stald. Så hele familien byggede en lille fin hytte, som vi placerede i vores lille micro skov i forlængelse af vores lade.  Her bor grisene så, hvor de roder i jorden, løber rundt og leger mellem træerne og smasker på livet løs i friskklippet græs og planter vi giver dem.
Det kan ses og smages på kødet at grisene går ude og får en masse sollys, motion, og græsfoder. Kødet er naturligt mørt, lidt mørkere i farven og fedtet mere blødt.

Vi sælger kød, pølser og spegepølser fra vores dyr, hele året rundt.

Kødets berømte fedtmarmorering gør kødet saftigt og smagen unik. Vores dyr bliver slagtet hos en anerkendt/godkendt slagter med dyrlægekontrol. Kontakt os endelig hvis du har interesse, eller se mere her på hjemmesiden.