Om Solkærgaard

Solkærgaard

Vores lille gård ligger placeret i noget af Danmarks smukkeste natur. Gården er omkranset af kuperet og bakket terræn. På marken overfor ejendommen, har en unik udsigt fra toppen af bakken. Der er ca. 1000 meter til Engskov, som er en del af slotsskovene omkring Gråsten slot.

Dyrevælfærd er i højsædet. 

Fritgående Black Angus

Fritgående kødkvæg fra en lækker kødkvægsrace som Black Aberdeen Angus. Angus er fra naturens side en alsidig, sunde og robuste dyr, der kan klare sig under ekstreme vejrforhold.

Vores dyr er meget rolige, imødekommende og håndtamme. De siger bestemt ikke nej til et æble eller en gulerod. Dyrevelfærd og daglig kontakt er i højsædet hos os. Så kontakt os, hvis I kunne tænke jer at besøge vores dyr.

Black Angus

Angus koen har nogle fantastiske moderegenskaber og lette kælvninger. De er fra naturens side født polled (hornløse). Kalvene bliver hos koen i mindst 6 – 8 måneder. Herefter er det ved at være tid til at moderen får lidt fred, inden hun skal på barsel.

Deres foder består i sommer halvåret af græs og urter. I vinter halvåret, kommer de på stald i løsdrift, da lerjordens bonitet ikke er til at have dem ude. I weekenderne når vejret er til det, lukker vi dem ud på sandfold, så de kan komme lidt ud og løbe i den friske luft. Deres foder om vinteren består af hø fra vores enge og halm som vi køber ved naboerne.

Vi sælger kød, pølser og spegepølser fra vores dyr, hele året rundt.

Kødets berømte fedtmarmorering gør kødet saftigt og smagen unik. Vores dyr bliver slagtet hos en anerkendt/godkendt slagter med dyrlægekontrol. Kontakt os endelig hvis du har interesse, eller se mere her på hjemmesiden.